En grupp paddlare på Ljusnan

Kanot på Ljusnan Lång eller kort tur

Glid medströms i Ljusnan mellan höga fjäll och kohagar, rasta på en av alla sandstrander och fika eller ta ett dopp. Hyr kanot hos Topsport i Funäsdalen och paddla med strömmen i Ljusnan på egen hand från Bruksvallarna, mellan Ramundberget och Funäsdalen. Passar hela familjen, välj mellan den korta och den långa turen.

Två vackra turer som passar hela familjen, med möjlighet för bad vid fina stränder och matsäckspauser vid vindskydd.

 

Korta Ljusnanturen

Startar vid Flon i Bruksvallarna och slutar vid vindskyddet. Ca 45 minuters paddlingstid. Turen i sin helhet tar mellan 2 och 3 timmar. Karta för mer detaljerad information.

Långa Ljusnanturen

Startar vid Flon i Bruksvallarna och slutar vid Bruksgården nära Kåvan i Funäsdalen. Ca 2 timmars paddeltid. Turen tar mellan 3 och 5 timmar. Karta för mer detaljerad information.

 

Boka kanot här

Alternativ med transport

Till dig som vill få hjälp med transporten till turens start. Kanoter ni hyrt, och paddlar, finns på plats vid starten av turen men flytvästar och information får ni vid samlingen Topsport Funäsdalen. 

När: 
Dagligen. Välj "Boka" för att se lediga dagar och tider.

Pris: 
995 SEK /kanot

Samling:
Vid samlingen på Topsport Funäsdalen väljer du om du vill paddla den långa eller korta Ljusnanturen samt hämtar flytvästar och karta.

Alla paddlare och den av er som kör er egna bil åker tillsammans och lämnar av alla passagerare vid starten av paddlingen. Sedan följer chauffören med Topsports buss till slutstationen av paddlingen och ställer bilen där för att sedan få skjuts till starten.

Boka kanot

 

Alternativ utan transport

Till er som sköter transporten till och från kanotturen själva. Vid utsatt tid möter ni upp Topsport personal vid kanotstart på Flon för att få en kort genomgång samt utrustning för turen. Då är det viktigt att ni har hunnit parkera era bilar. 

När: 
Dagligen. Välj "Boka" för att se lediga dagar och tider

Pris: 
795 SEK /kanot

Samling: 
Samling Flon där Topsportpersonal möter upp er, då meddelar ni Topsport om ni ska ta den långa- eller korta turen.

Viktigt att uppge vikt per deltagare i noteringsfältet vid bokning för att Topsport ska kunna fördela flytvästar korrekt. Karta för mer detaljerad vägbeskrivning.

 

Boka kanot