Fiskare bland fjällen

Fiske i fjällvatten

Fiskemöjligheterna är många och varierade. Harr, röding och öring trivs i fjällvattnen.

Fiske nära Ramundberget

I området finns fiske för de flesta oavsett om du är en inbiten flugfiskare, föredrar spinnfiske eller vill meta från en brygga. 

Älven Ljusnan flyter genom Ramundbergets fjälldal och med det klara långsamt flytande vattnet är förutsättningarna för flugfiske goda. Fisket är utmanande och tekniskt då flugorna måste vara små och tafsen lång och tunn.

Från hotell Fjällgården finns flera alternativ för den som vill ta på sig kängorna och gå en bra bit. Sylsjön, med tillhörande vatten, samt Hyddsjön, vid norska gränsen, är värda att utforska och värda vandringen bara för naturupplevelsens skull.

För familjen eller nybörjaren finns många olika vatten att välja mellan, med både öring, röding, harr, abborre och gädda. Messmörstjärn och Måns-Erstjärn är lättillgängliga vatten där fisk sätts ut varje år. I Ljusnedalssjön finns väldigt fina bestånd av abborre, gädda och sik. Båt finns att hyra.

 

Utrustning, tips och fiskekort

  • Topsport hyr ut utrustning för fiske och övrig utrustning för friluftsliv, säljer fiskekort och ger gärna tips.
  • Fisket på den översta sträckan av Ljusnan bokas på natureit.se 
  • Med Fiskepasset har du tillgång till ett av Sveriges största kortfiskeområden. Du kan också köpa dagskort för enstaka dagar och områden. Läs mer om fiskepasset, vad som gäller och ingår. 
  • Guldvatten är 11 lättillgängliga vatten som ligger nära parkeringar och har tydlig skyltning, de är också bra fiskevatten. Läs mer om Guldvatten i området Funäsfjällen