Bada och fika vid Kvarnbäcksfallet

Bada i vattenfall och Fjällvatten

Att bada i ett vattenfall och fjällsjöar gör sommarens fjälläventyr komplett. Kring Ramundberget finns flera fina vattendrag, sjöar och vattenfall att upptäcka.

Runtom Ramundberget finns det massor av fina fjällsjöar, bäckar, åar och vattenfall. Där det finns vatten finns även möjlighet för bad. Här hittar du lite inspiration och tips till fina badmöjligheter för hela familjen!  

Fjällsjöar och bäckar

Ljusnan som slingrar sig förbi Ramundberget är en populär badplats. Ta ett svalkande dopp en varm dag eller avsluta dagen med ett härligt kvällsdopp. Vattnet är kristallklart och har du tur kan ni även se öringarna simma omkring. Det går även att hyra kanot för en paddeltur längs Ljusnan, längs paddelturen finns det gott om vackra sandstränder som är perfekt plats att bada på. 

Kvarnbäckstjärn är en fjälltjärn belägen på kaljället, ca 10 minuters promenad ifrån liften. Här kan ni bada med äkta fjällkänsla! Perfekt stopp under vandringen eller cykelturen.

Kvarnbäcken, det vi kallar för Base camp är en mysig rastplats med badmöjligheter. Här kan ni även grilla, åka linbana och leka i vattnet. Både Mickelinas vandringsled och cykelleden Helagsflytet går förbi Kvarnbäcken. 

Bada i vattenfall

Kvarnbäcksfallet är ett vattenfall belägen längs Mickelinas Vandringsled, här finns det även badmöjligheter nedanför vattenfallet där det bildas en naturpool som gör det möjligt att ta ett dopp.

Sveån är en härlig vandring där du vandrar, ca 2 km ifrån Ramundbergets bykärna upp till Sveån. Här beskådar ni ett vackert vattenfall och det går även att bada i härliga naturpooler, en upplevelse!

Tväråfallet, eller Tväråpoolen är ett vackert vattenfall med en större naturpool som kallas för naturen egna jacuzzi. En härlig vandring på ca 8 km som är värt mödan! Här finns det även en eldstad och fina naturliga sittplatser.