En kanot med paddlare vid strand

Paddling

Runt Ramundberget finns många olika fjällvatten för en varierad paddling. Här kan du göra enkla turer som passar hela familjen och längre turer för mer utmanande paddlingar.

Att paddla i fjällen är en speciell upplevelse. Vattendragen går genom sjöar och älvar, dalar och lågland med vackra vyer runt omkring. Kanoter och utrustning finns att hyra, för mer information läs mer om turförslagen och aktiviteteterna kopplat till paddling nedan. 

Paddla på Ljusnan

Ljusnan ringlar sig genom dalgången Ramundberget och Bruksvallarna,  en perfekt utgångspunkt för dagsturer. Här finns fina sandstränder som är perfekta för ett dopp sommartid. Det finns också flera vindskydd och grillplatser för pauser under turen. Turer på Ljusnan går att göra som en halvdagstur eller en heldagstur.

Paddla på Rogen

Den mer äventyrliga paddlaren hyr kanot och paddlar på Rogen. Rogen är norra Europas mest kända vattensystem för paddling, ett område som lockar besökare från hela världen. Här finns möjlighet till fantastiska upplevelser för den som är en van paddlare.

För att ge dig ut på Rogen bör du vara en ganska van paddlare som har koll på både teknik, säkerhet och navigation. Du paddlar på en fjällsjö med kallt vatten, där det på fjällvis kan blåsa upp snabbt.