Två löpare på fjället

Trailrunning

Upptäck fjällöpning i Ramundberget. Här hittar du varierad löpning både i snällare och mer utmanande terräng.

trailrunning_albin kop.jpg

Börja dagen med en löptur i vår vackra fjällmiljö. 

  

Trailrunning med guide

Ge dig själv en fin start på dagen och upptäck nya leder med vår guide som har god lokalkännedom och kan ge dig många fina tips. 

Tag med

Kläder efter väder, skor med bra fäste ute i terrängen och stavar om ni önskar. Vatten finns såklart att dricka i naturen, men vi tipsar om att ha med en löparväst eller liknande med en flaska vatten.

Er guide har alltid med ett enklare förstahjälpen-kit samt snabb energi om det skulle behövas.

 

Boka trailrunning

 När: 
Tisdagar kl. 07.30
 (v.29 - 32, 2024)

Pris: 
150kr

Antal: 
Max 8, minst 2 personer

Samling: 
Utanför hotell Fjällgården

Förkunskaper: 
Känna dig bekväm med att springa en längre sträcka i kuperad och obanad terräng.

Vi anpassar turen efter hela gruppen så oberoende av om du nyligen har börjat med terränglöpning eller om du är en van löpare kan du följa med.

Tips!

Runtom finns det porlande fjällbäckar, det enda du behöver ta med dig är något att dricka ur så blir springturen lite lättare. Här finns det variation med njutningsfull jogging eller tuffare intervallöpning i kuperad terräng. 

 

Klinkenrundan

En storfavorit i Ramundberget är att springa Guldturen runt Klinken. Rundan är 12 kilometer, lagom kuperat utan alltför krävande stigningar. Ljusnan slingar sig längs stigen och ger färskt vatten för påfyllning av vätska. Nedanför hotell Fjällgården finns en bro över Ljusnan, efter den börjar leden.

På fjället 

En annan variant är att åka upp med Fjällgårdsbanan, stolliften i Ramundberget. Väl uppe springer du efter klockan snarare än en specifik sträcka, spring dit näsan pekar! Ta dig upp på toppen av Ramundberget eller mot Walles i Bruksvallarna och sedan tillbaka till Fjällgårdsbanan.

Elljusspåret

Är du efter en snabb löptur hittar du en på 2,5 kilometer som startar vid bron över Ljusnan nedanförhotellet. En fin, lätt kuperad tur. Ett tips är att avsluta träningspasset på utegymmet invid Ljusnan.