Två löpare på fjället

Trailrunning

Att springa längs stigar på fjället med fantastisk utsikt och naturlig terräng är roligt och ger bra träning.

Guidad trailrunning i grupp

Varje tisdagmorgon erbjuder vår guide en runda med trailrunning i grupp för de morgonpigga. Kl. 07:00 radar vi upp oss utanför Fjällgården. Därifrån ger vi oss iväg på en tur lämplig för hela gruppen. Förhoppningen är att komma upp på kalfjället, men ibland sätter väder och ork stopp.
Man behöver inte vara världsmästare för att hänga på, men du skall känna dig bekväm att springa i kuperad terräng och räkna med smutsiga skor när vi är klara.

Väl tillbaka efter löpningen hinner ni med att ta er frukost på Mor Britas.

 

Boka aktivitet

När: Tisdagar 07:00-08:30

Pris: 150 kr per person.

Antal: Max 8 personer (Det krävs minst 2 personer för att turen skall bli av).

Förkunskaper: Känna dig bekväm med att springa en längre sträcka i kuperad och obanad terräng.

Samling: Utanför hotell Fjällgården

Tag med: Kläder efter väder, skor med bra fäste ute i terrängen. Stavar om ni önskar. Vatten finns såklart att dricka i naturen, men vi tipsar om att ha med en löparväst eller liknande med en flaska vatten.

Er guide har alltid med ett enklare förstahjälpen-kit samt snabb energi om man skulle behöva.

Boka senast klockan 16 dagen innan. Aktiviteten erbjuds mellan vecka 29 - 34 sommaren 2022. 

 

___________________________________________________________________

 

Du kan även springa trail på våra vandringsleder.

Runtom finns det porlande fjällbäckar, det enda du behöver ta med dig är något att dricka ur så blir springturen lite lättare. Här finns det variation med njutningsfull jogging eller tuffare intervallöpning i kuperad terräng. 


En storfavorit i Ramundberget är att springa Guldturen runt Klinken. Rundan är 12 kilometer, lagom kuperat utan alltför krävande stigningar. Ljusnan slingar sig längs stigen och ger färskt vatten för påfyllning av vätska. Nedanför hotell Fjällgården finns en bro över Ljusnan, efter den börjar leden.

En kortare variant är att åka upp med Fjällgårdsbanan, stolliften i Ramundberget. Väl uppe springer du efter klockan snarare än en specifik sträcka, spring dit näsan pekar! Ta dig upp på toppen av Ramundberget eller mot Walles i Bruksvallarna och sedan tillbaka till restaurang Tusen på fjället och Fjällgårdsbanan.

Är du nybörjare på trailrunning så finns en kortare runda på 2,5 kilometer som startar vid bron över Ljusnan nedanförhotellet. En fin, lätt kuperad tur. Ett tips är att avsluta träningspasset på utegymmet invid Ljusnan.