Matgäster som äter på Mor Britas restaurang

Mor Britas vällagad mat i rogivande miljö

I Mor Britas restaurang i hotell Fjällgården serveras frukost, lunch och goda middagar i en miljö som inbjuder till gemenskap och avkoppling för hela familjen.

Från kvalitativa råvaror, gärna med inslag från lokala produkter från fjället och dalgången tillagas klassisk husmanskost och middagar med attraktiva smaker.

 

 

 

 

Mor Britas anno 1936

Mor Britas restaurang är döpt efter Brita Norberg som var husmor i Ramundberget när de första gästerna kom 1936 och hon bjöd dem att sitta ner runt sitt köksbord. Brita Norbergs gästfrihet och omtanke svävar över köket än idag. Hållbara livsmedel som grönsaker och baljväxter har en central roll i Mor Britas kök och våra råvaror kommer från lokala leverantörer.

På hotell Fjällgården ingår halvpension som består av en frukostbuffé och 3-rättersmiddag på Mor Britas.

Frukost serveras dagligen i Mor Britas restaurang inne på hotell Fjällgården mellan kl. 7.00-9.30 och behöver inte förbokas. För barn upp till 17 år ingår det en enklare 2-rättersmiddag. 

Ni kommer att bli tilldelade en tid för er middag, önskar ni ändra den tiden kan ni kontakta restaurangen på restaurang.morbritas@ramundberget.se eller prata med hovmästaren. Ni kan också boka tid via bordsbokningen på hemsidan och skriva i meddelandefältet att ni är boende på hotellet.

 

 

Restaurang Mor Britas 

E-post: restaurang.morbritas@ramundberget.se 

22 december - 21 april

Öppet alla dagar

Frukost
Fika
Bar, inkl enklare meny
Middag 

07:00 - 09:30
10:00 - 22:00
14:00 - 22:00
18:00 - 21:00

 

 

Frukost & Middag

Vid frukosten serveras en stor buffé med lokal chark och ost utöver era dagliga favoriter. Frukostpåse kan beställas i restaurangen kvällen innan. På kvällen serveras en 3-rätters middag som är inspirerad av härjedalska smaker och det finns alltid ett rekommenderat vinpaket från Mor Britas egna vinkällare att välja till. 

 

På sommaren

Tisdag-lördag erbjuds en à la carte meny inspirerad av härjedalska smaker. Söndag och måndag erbjuds en enklare meny.

Önskar ni vin till maten rekommenderar vi passande vin från Mor Britas egna vinkällare.