Ny längdbutik i Ramundberget

Vid årsskiftet slog dörrarna upp till Topsports nya längdbutik. Butiken ligger i anslutning till Topsport, mitt i Ramundbergets bykärna, och erbjuder ett renodlat utbud för längdåkare. Vare sig man är nybörjare eller expert kan man här hitta utrustning, kläder och accessoarer för att få de bästa förutsättningarna i spåren.

Nästan hälften av de gäster som besöker Ramundberget ger sig ut i spår över såväl fjäll, skog och dalgångar. I dalgången Bruksvallarna-Ramundberget finns 11 mil preparerade längdspår och är en del av Sveriges bästa spårsystem, Funäsfjällens längdspår (tidigare Nordic Ski), med sina 300 kilometer sammanhängande spår för längd- och turskidåkning. Här finns skidåkning i världsklass för barnfamiljer, motionärer och världselit. Längdspåren är preparerade för både klassiskt och skate.

–  Vi har sett ett ökat längdintresse och efterfrågan av kunskap från våra gäster de senaste åren. Vi vill här möta deras behov genom att leverera kompetens och expertis från vår engagerade butikspersonal. Här ska du lättillgängligt, och allt samlat på ett ställe, kunna hitta allt du behöver för just din nivå, säger Gustav Jonsson butikschef Topsport Ramundberget.

I butiken kommer gäster hitta allt från klassiska skinskidor, skateskidor till turskidor med de rätta pjäxorna och stavarna från ledande leverantörer. Här finner man även kläderna och accessoarerna för äventyret både i spåret och på fjället utanför de rösade lederna. Under året planeras det att hållas vallakurser och skidtest för att hjälpa gästen till rätt utrustning för just deras nivå.