Cykling i Ramundberget flowtrail och cykelpark

Cykla i fjällen upplev vår cykelpark

Tag liften upp på berget och upplev flowet i cyklingen utför, cykelparken är omgiven av både fjäll och fantastiska vyer.

En cykelpark för hela familjen

Ramundbergets cykelpark består av vackra maskingrävda flowtrails som slingrar sig nedför fjället bland fjällbjörkar och vattenfall. Här finns sköna doserade kurvor, små och lite större hopp och stenkistor för den som önskar det.

På toppen, vid restaurang Tusen finns ett teknikområde där man kan träna på drops, stenkistor och kurvor, i stegrande svårighetsgrad.

 

Vad är en flowtrail?

En flowtrail är byggd för att slingra sig ner genom cykelparken. Den största skillnaden mellan downhill och flowtrails är att de lämpar sig för hela familjen och att det inte krävs en heldämpad cykel för att ha kul här.

Lederna i vår park är av olika svårighetsgrader, från grön till röd, och passar såväl nybörjaren i parken som den mer erfarna cyklisten. Vill du köra på ordentligt så finns det även mer krävande nedfarter med hopp och drops.

 

Rastplatser i cykelparken

Längs med våra leder så finns det fina utkiksplatser och rastplatser. Där kan man vila, titta på utsikten och dricka vatten direkt från en fjällbäck. Vid några rastplatser finns det även grill- och lekmöjligheter.

Längs Helagsflytet, ca 1 km ifrån liften finns en grillplats, här finns även Mickelinas linbana som går över ravinen och lekmöjligheter i en porlande fjällbäck.

 

Utrustning

För att cykla i parken behöver man en cykel och hjälm. Dämpning på cykeln är inget krav för att cykla våra flowtrails, men med en dämpad cykel blir upplevelsen i de blå och röda lederna roligare. Topsport (vår sportbutik) hyr ut cyklar i alla storlekar lämpade för vår park och stigarna i Ramundberget.
CYKELHYRA

Färger och svårighetsgrad på leder

 Gröna leder
De gröna lederna är lättast och deras tydligaste karaktärsdrag är ett lugnt "flow" genom hela leden, de är byggda för att passa unga som gamla.

 Blå leder
De blå lederna är lite mer utmanande och kräver mer av cyklisten, de har tvärare kurvor och brantare lutning. De blå lederna rekommenderas inte för nybörjare, utan är till för dem som redan behärskar de gröna lederna och önskar mer teknisk åkning.

 Röda leder
De röda lederna innehåller än brantare lutning, större dropp och naturliga stenar vilket kräver en bättre teknik av cyklisten. De här lederna rekommenderas för de som behärskar de blå lederna och som vill ha en större utmaning. 

 Orangea leder
De orangea lederna är kombinerade vandrings- och cykelleder. Här visar man hänsyn till alla som befinner sig på stigen, de här lederna kräver generellt mer trampande av cyklisten.