Cykling i Ramundberget flowtrail och cykelpark

Cykla i fjällen upplev vår cykelpark

Ramundbergets cykelpark med flowtrails ligger vackert omgiven av vackra fjäll och vyer. Ta liften upp på fjället och upplev flytet i cyklingen nedför berget.

Ramundbergets maskingrävda flowtrails passar för både nybörjare och experter. Ta liften upp och njut av det härliga rullet utför i eget tempo. Det är väldigt enkelt att cykla flowtrail, klarar du av att cykla på grusvägar så klarar du av att cykla flowtrail då du kan reglera nivå och tempo själv. Och det är riktigt roligt!

Vad är flowtrail

En flowtrail är en byggd led som cirklar sig nedför samma backarna som man åker skidor på vintern. Flowtrail, är till skillnad till downhill inte bara ren nedförsåkning utan dessa leder är byggda för att cirkulera sig i flera olika backar och i björkskogar för att få ett härligt flyt i åkningen. Flowtrail lämpar sig därför för hela familjen, där man kan reglerar fart och tempo själv. Dessutom cyklar man förbi fina utkiksplatser på vägen som passar utmärkt för en paus och njuta av naturen. Flowtrail är byggd så att du inte ska behöva bromsa eller trampa utan bara flyta med i svängarna. Vår cykelpark består endast utav flowtrails och stigcykling med olika nivåer, där du väljer den led som passar din erfarenhet bäst. 

Rastplatser i cykelparken

Längs med våra leder så har vi fina utkiksplatser och rastplatser. Sätt dig och vila på våra bänkar och sittplatser och njut av den fina vyn över fjälltopparna. Fyll på en flaska vatten eller drick vatten direkt från en fjällbäck. Vid vissa rastplatser finns det även grill och lekmöjligheter.

Restaurang Tusen är ett givet stopp i vår cykelpark. Här kan du njuta av en fika eller en lunch med panorama vy över våra fjälltoppar. Därifrån kan du cykla vidare till crosscountryområdet ovanför trädgränsen. I anslutning till Restaurang Tusen så har vi pumptrack samt teknikområde och även lekplatser för alla åldrar.

Ramundbergets Basecamp är en större rastplats där det finns en grillplats och Mickelinas linbana som går över Ravinen. Här finns det lekmöjligheter i en polerande fjällbäck som rinner förbi. Ramundbergets Basecamp är beläget längs Helagsflytet, ca 1,1 km ifrån liften.

Utrustning

Du behöver hjälm och en cykel som är enkel att bromsa med. Det är fördelaktig om du har dämpning på cykeln, men inget krav för att klara av att åka våra gröna flowtrailleder. Äger du en mountainbike, oavsett om den har dämpning eller inte så går det bra att använda den i vår cykelpark. Äger du ingen egen cykel går det utmärkt att hyra en på TopSport som är vår sportbutik som ligger i anslutning till Fjällgårdsbanan.