Matgäster som äter på Mor Britas restaurang

Mor Britas vällagad mat i rogivande miljö

I Mor Britas restaurang i hotell Fjällgården serveras frukost med bredd, vällagad lunch och goda middagar i en miljö som inbjuder till gemenskap och avkoppling för hela familjen.

Från kvalitativa råvaror, gärna med inslag från lokala produkter från fjället och dalgången tillagas klassisk husmanskost och middagar med attraktiva smaker. Restaurangen har fullständiga rättigheter. Den egna vinkällaren gör att det alltid finns ett särskilt utvalt dryckespaket som passar kvällens meny.

Mor Britas anno 1936

Mor Britas restaurang är döpt efter Brita Norberg som var husmor i Ramundberget när de första gästerna kom 1936 och hon bjöd dem att sitta ner runt sitt köksbord. Brita Norbergs gästfrihet och omtanke svävar över köket än idag.

Vid frukosten serveras buffé. På lunchen dukas upp till välsmakande husmanskost. Välj mellan två rätter, soppa och ett stort salladsbord. På kvällen erbjuds en trerätters Fjällgårdsmeny vintertid och en tvårättersbuffé för de yngre gästerna.

Hållbara livsmedel som grönsaker och baljväxter har en central roll i Mor Britas kök och våra råvaror kommer från lokala leverantörer.

Boka bord

Bordsbokning är möjlig en månad innan aktuellt datum. Är det fullbokat kan du ställa dig på väntelistan och önska tid, det görs också via bordsbokningen här nedan. Vi kontaktar dig om din önskade tid blir tillgänglig.

 

 

För boende på hotell Fjällgården

Frukost serveras i restaurangen kl. 7-9.30. 

Frukostpåse kan beställas i restaurangen kvällen innan. 

På middagen blir ni tilldelade en sittning. Har ni önskemål gällande det, vänligen prata med hovmästaren vid ankomst, alternativt maila till restaurang.morbritas@ramundberget.se

 

Alla är välkomna

Alla gäster i Ramundberget är varmt välkomna till Mor Britas restaurang. Dock är några av sittningarna den här säsongen reserverade för gäster som bor på hotell Fjällgården. Boka bord direkt på hemsidan, finns inte önskad sittning tillgänglig går det bra att ställa sig på en väntelista direkt i bordsbokningssystemet. 

 

ÖPPETTIDER:

Mor Britas

 22 dec - 24 april

mån - sön

från 17.30