Ösjödalen med Ösjöstugan

Sommartid när stolliften Fjällgårdsbanan i Ramundberget går innebär en tur till Ösjödalen en vacker vandring på sex kilometer.

För att vandra till Ösjöstugan så kan du antingen ta liften upp på fjället eller vandra grusvägen som leder upp från Fjällgårdsbanan dalstation. Redan vid liftens toppstation finns vackra vyer och fjälltoppar att förundras av, bland annat Vigelfjällen på norska sidan, Skarsfjället, Sylarna, Helags, Mittåkläppen och Anåfjället.

Vandra ut på kalfjället längs markerad led till Ösjöstugan, vackert beläget i den vackra fjälldalen Ösjödalen. Vandringen är sex kilometer lång och har en höjdskillnad på 60 meter.

Längs stigen ner mot Ösjösjön, till vänster om Ösjöstugan, ligger föryngringskällan med klart och gott vatten.Ösjöstugan håller stängt på sommaren, men är ett perfekt ställe att njuta av sin medhavda matsäck eller fika.

 

Längd: 6 km tur och retur, inl lift upp.

Tidsåtgång: Ca 2 timmar

Ösjöstugan på vintern

Under vintersäsongen håller Ösjöstugan öppet för skid- och skoteråkare under vissa perioder och när vädret tillåter. Läs mer om våffelstugan på fjället >>