Fjällvandra med barn i Ramundberget

Fjällvandra med barn i riktiga fjäll. I Ramundberget finns det vandringsleder för de allra yngsta barnen till dem som har mer spring i benen. Nedan finner du tips på vandringsleder i området till dig som vill vandra med barn.

Vandring för de allra yngsta

 Mickelinas vandringsled

Mickelinas vandringsled är en mysig vandring för hela familjen nedför fjället i Ramundberget som bygger på barnens fantasier. Leden bjuder på många upplevelser och mysiga rastplatser med utsikt över fjällmassiven.

Renstigen

Renstigen är en spännande vandringsled för såväl stora som små i familjen. Vandringen leder genom vacker ängsmark och bjuder på härliga belöningar längs vägen i form av fin vy över Ramundberget, samt en inbjudande plats att stanna på för en matpaus i kåta.

 

Vandring för de med spring i benen

 Bestig Ramundbergets topp!

Ta en topptur upp till Ramundbergets topp. Ta liften upp eller gå uppför skidbackarna till Ramundbergets fjälltopp. Lätt vandring som sedan viker av mot toppen i en omarkerad terräng. Njut av utsikten med många vackra fjäll i alla väderstreck, Skarsfjället, Sylarna, Helags, Mittåkläppen och Axhögen.

Vandra till Sveån

Vandra till Sveån, en mysig vandring som tar dig genom björkskog och upp på kalfjället. Leden är en lättvandrad tur tack vare den vältrampade stigen och terrängen är kuperad till en början. Genom vattendrag i form av porlande bäckar och vattenfall längst med sträckan kan man smidigt fylla på vattenflaskan eller ta sig ett dopp för den delen. Perfekt dagstur för hela familjen, för de yngre barnen passar turen alldeles utmärkt om man tar sig tid för fika och paus genom vandringen.

 

Ta med något gott på vandringen såsom chocklad, nötter, russin, frukt, fika och godis. När man vandrar är det bra att få i sig mycket energi, vilket gör både vandringen roligare och mer njutningsfull för alla åldrar.