Barn åker skidor på fjället

Mickelinas värld i vinter fylld med äventyr

Mickelinas värld, beläget vid Barnområdet Lillramis är en plats där barnen får uppleva äkta skid- och snöglädje med vår Maskot Fjällräven Mickelina.

Mickelina är en klar favorit hos de yngre barnen som gärna busar runt i Mickelinas Värld i Lillramis. Här finns en barnbacke med café, värmestuga med pyssel och ett tipitält där elden alltid brinner.

Fjällräven Mickelina

Mickelina är en fjällräv och Ramundbergets maskot. Det sägs att hon vandrade ner ifrån Skarsfjället runt 2001 för att be människorna om hjälp att värna om vår vackra natur. Hon vill sprida kunskap om sin art och naturen runtomkring och på så sätt föddes Mickelinas värld. 

Mickelina värnar om djur och natur och brinner för miljöfrågor. Hon visar detta genom små gester protestera mot stora gester när någon slänger skräp eller missköter hennes vackra natur. Hon älskar glada människor och framförallt barn. Ser hon någon behandlas illa så protesterar hon och ger värmande kramar till de som behöver det. Mickelina har lämnat spår i hela skidsystemet och hennes många rävgryt är spridda över hela Ramundberget, uppe på fjället och i dalen.

Mickelina kommer ofta och hälsar på vid Lillramis och är en klar favorit för barnen! Håll utkik i vår aktivitetskalender och vårt instagramkonto; @ramundberget_pa_plats, där meddelar vi när och vart man kan få chans att träffa henne.

Mickelinas värld i Lillramis

Mickelinas värld är beläget i barnområdet Lillramis, här finns hennes egna KRAV-märkta café där nedervåningen är en värmestuga med lekhörna där man finner ett av Mickelinas gryt. En perfekt plats om man vill värma kalla fötter efter en dag utomhus. Lillramis har även en barnbacke med knapplift och ett rullband, samt en barnbacke lämplig för de minsta som kanske står på ett par skidor för första gången. I backen åks skidor men även snowboard, pulkaåkning eller på rumpan för den som vill det. Pulkaåkning är tillåten både dag- och kvällstid.

I nedre delen av Lillramis finns Mickelinas egna längdspår som är ett roligt spår för de minsta som vill prova på att åka längdskidor. Mickelina har även varje torsdag barnpassning på Lillramis där det bjuds in till rolig vinterlek i snön tillsammans med Mickelina. 

Vill man känns på tävlingsnerver finns Mickelinas Mästerskap, som är en rad olika utmaningar inom både alpint och längd.