Mickelina åker bob i Lillramis med barnen

Lillramis barnens skidområde

I Ramundbergets barnområde Lillramis finns barnbacke, pulkabacke och ett eget längdspår för barnen. Här finns också ett café, värmestuga, tipi-tält och lekrum, samt skidskola och barnpassning ute för de minsta.

I Ramundberget är barnen extra viktiga. I Lillramis, som är en del av Mickelinas värld, är barnen alltid i fokus. Här är allt extra barnvänligt och utvecklat helt efter barnens lust och familjens behov. Varje dag på vintern hälsar maskoten Mickelina på i Lillramis och busar och kramas med barnen. 

Barnbacke och pulkabacke

Lillramis är en barnbacke med knapplift där många tar sina första svängar. Här finns alltid barnutbildad personal i liften som snabbt lär sig barnens namn, hjälper dem  att kliva på och kliva av. Här finns också snowracers att låna som man får åka med i liften.

Längdspår

I Lillramis har barnen sitt alldeles egna längdspår och längdteknikbana. Här är det perfekt att öva balans, både för de som aldrig har provat längdskidor förut och för de som har provat tidigare och vill utveckla sin teknik och åkning. Vi har också längdskidskola för barn 7-12 år.

Mickelinas café, värmestuga och tipi

I Lillramis ligger Mickelinas café som är kravcertifierat med en familjevänlig meny. Här serveras våfflor, renskav, jämtländsk varmkorv och annat gott som passar barn, i en mysig miljö anpassad också för de allra yngsta i familjen. Det finns både laktos- och glutenfria våfflor. Här finns också toaletter, värmestuga, ett lekrum och vilorum. I Lillramis hittar du också en tipi, en perfekt plats att äta matsäcken i. 

Skidskola och barnpassning

Ramundbergets skidskola erbjuder utveckling och åkglädje för alla åldrar. De yngsta grupperna samlas i Lillramis och börjar öva att bromsa, svänga och åka lift. För de barn som är för små för skidskola finns vinterlek, barnpassning utomhus med mycket bus och lek.

Lillramisknappen

Lillramisknappen ger tillgång till liften i barnområdet i Lillramis, snowracers och andra utomhusleksaker samt lekmöjligheterna inomhus i Mickelinas café. 

Pris:
Gratis för barn som inte har fyllt 8 år vars föräldrar har liftkort. 

Barn som är 8 år eller över, vars föräldrar inte har liftkort:

1 dag, 100 SEK
1 vecka, 500 SEK
Säsong, 800 SEK

Köp Lillramisknappen:
På Mickelinas café, i Lillramis, eller i Gästservice.