Barn åker skidor på fjället

Mickelinas värld i vinter fylld med äventyr

På fjället och i dalen i Ramundberget har maskoten Mickelina lämnat spår som finns att upptäcka i liftsystemet och runt på fjälldestinationen, utomhus och inomhus. Välkommen till Mickelinas värld.

Mickelina är en fjällräv och Ramundbergets maskot. Hon älskar fjällen, naturen, andra djur och att vara ute och röra på sig. På vintern gillar hon skidåkning, snowracer och afterski på sommaren tycker hon om att vandra och cykla. Förutom de olika områden som finns för barn finns olika aktiviteter att delta i, se kalendern.

Mickelinas värld inomhus är skönt när kalla fötter behöver värme och trötta skidåkarben energipåfyllning. När vädret på fjället är busigt så kan det  vara skönt att leka inne i lekvärlden Källar´n - där fjällets värld har byggt upp i miniatyr eller i bottenvåningen på Mickelinas café, som är värmestuga med lekhörna där också ett av Mickelinas gryt finns. Vintersäsongen 2020/2021 finns också ett tipi-tält på plats för matsäck och kalla små fötter. 

Mickelinas värld bland backar och liftar

Lillramis

Lillramis, barnområdet med café och på nedervåningen en värmestuga med lekdel i Mickelinas gryt, har en snäll barnbacke med knapplift och rullband. I backen åks skidor, snowboard, pulka eller på rumpan för den som vill det. Pulkaåkning i backen är tillåten dag- och kvällstid.

Där Lillramisliften börjar finns ett grillhus, med möjlighet att grilla korv och äta medhavd matsäck eller bara mysa en stund vid elden.
I nedre delen av området finns en yta med längdspår för barn.

Glidaren

Här finns en knapplift för att ta sig upp och åka Glidarbacken, som har en grön markering – mycket lätt. Här finns bra förutsättningar för att som nybörjare testa åkning med lite mer lutning än den i Lillramisbacken. Mellan backen och liften ligger det som kallas Björnskogen en kort slinga runt fjällbjörkarna.

Lekparken

I Ramundberget finns tre parker varav Lekparken är för de mindre barnen och en del av Mickelinas värld. Här finns terrängvågor, små hopp, några enkla boxar och lekfulla utmaningar – en plats för hela familjen att utveckla skidåkningen tillsammans. Parken nås från Solliftarna.

 

Mummel och Rabarber

Skogsbanan slingrar sig bland de vindpinade och glesa fjällbörkarna. Den går från toppen av Osthangliften, mellan backarna Ekorrpasset och Solliftleden. 

Håll utkik efter Mickelinas djurvänner, till exempel Farbror Järv och Björnen Åke. Pass på! Djuren kan dyka upp efter nästa kurva. Här finns skyltar där de står saker om djuren som Mickelina tycker det är viktigt att vi människor vet.

Mickelinaskogen

Börjar strax nedanför Fjällgårdsbanans topstation. Banan är märkt med skyltar och du glider fram bland glesa fjällbjörkar. Missa inte rävgrytet, där det finns spännande upptäckter att göra. 

Mickelinas genväg genom Slåttskogen

En rolig slinga att följa för de mindre åkarna med roliga skyltar som leder in i fjällbjörkskogen mellan Fjällgårdsbanan och Solliftbacken.  Här finns bland annat ett av fjällrävens gryt och Slåttet att upptäcka.

Renskogen

Längs västerut i systemet finns Skarsliften. Mellan backarna Douresbakte och Korkskruven ligger Renskogen. En slingrig bana i lite brantare terräng också med tvärare kurvor och lite tätare mellan träden jämfört med de andra områdena i Mickelinas värld.