Barm på fjällvandring, Ramundberget

Vandringsled för barn upptäck fjället

Mickelinas vandringsled bjuder på många upplevelser förutom en härlig vandring för hela familjen nedför fjället i Ramundberget.

Att bara åka stolliften Fjällgårdsbanan är ett äventyr i sig. Det kan också vara väldigt spännande att vandra ner, särskilt längs Mickelinas vandringsled som bjuder på många upplevelser.

Vandringen är 3,3 kilometer lång och längs leden möter ni djur, natur och historia.

Här finns också möjlighet att komma Ramundbergets maskot, fjällräven Mickelina, lite närmare genom att besöka hennes hus. Hon har också satt upp en linbana, som ger lite pirr i magen, och ni får verkligen inte missa det vackra Kvarnbäcksfallet. Det finns gott om rastplatser längs turen. 

 

Några hållpunkter längs vandringen:

  • Vatten är härligt, redan efter 500 finns en bäck, nedanför restaurang 1 000.
  • Strax innan du gått 1 kilometer kommer du till Mummel & Rabarber- en djursafari med träfigurer av de djur som finns i Ramjundbergets omgivning. 
  • Efter 1,3 kilometer finns ett utedass.
  • Linbanan över Kvarnbäcken, som är på bilden ovan, kommer du till efter 1,4 kilometer, där finns också en trevlig rastplats för lite vila.
  • Från starten till rävgrytet är det 1,8 kilometer. 
  • Efter 2,8 kilometer finns naturen skafferi att upptäcka.

Tips:
Ta god till på er att vandra och se er omkring, naturen och vandringsleden bjuder på många äventyr, nya upptäckter och lockar spontana fantasilekar i det fria!

Sök boende