Skidåkning för barn i Ramundberget

Ramundberget är en barnvänlig skidort för barn och ungdomar i alla åldrar och nivåer. Upplev rolig skidåkning för barn, här finns alltifrån härliga backar för de som för första gången står på skidor, till de som vill hoppa högt i våra parker, åka offpist eller utforska våra roliga skogsslingor i björkskogen.

Mickelinas Värld för barnen

I Ramundberget finns Mickelinas värld, beläget vid Barnområdet Lillramis. Mickelina är vår maskot och fjällräv som lämnar roliga spår bland backar och liftar. Runt om i skidsystemet och bland skogsslingor hittar man hennes gryt, slott och vänner. Under vintern när vi anordnar tävlingar i både alpint och längdåkning är chansen stor att Mickelina dyker upp och hejar glatt på alla barn.

Lillramis

För de som vill träna upp sin teknik eller kanske står på ett par skidor för första gången finns vårt barnområde Lillramis. Här ligger en liten barnbacke med knapplift och rullband samt ett längdspår. Vill man ta en paus från skidorna finns här också en pulkabacke, ett café, värmestuga, tipi-tält och lekrum.

Ramundberget Snowparks

I området finns fem olika parker i olika svårighetsgrader. För de äldre och de som vill flyga högt rekommenderar vi Drömlandet och i Skogsparken bjuds på rolig offpiståkning bland fjällbjörkskogen. För de som är lite mer säkra på skidorna erbjuds även massor av offpiståkning runt om i skidsystemet, i såväl Osthang som Västhang.

Hitta barnens favoriter i skidsystemet

  • Mummel och Rabarber - En rolig skogsslinga som är velodromformad. Här träffar man på Mickelinas djurvänner såsom Farbror Järv och Björnen Åke. Skogsbanan slingrar sig ned bland de vindpinade och glesa fjällbjörkarna och går från toppen av Osthangsliften mellan Ekorrpasset och Solliftsleden.
  • Mickelinaskogen – Detta område börjar strax nedanför liften Fjällgårdsbanans toppstation. Banan är märkt med skyltar och du glider fram bland fjällbjörkar. Missa inte rävgrytet! Där finns det en massa spännande upptäckter att göra.
  • Mickelinas genväg – En kurvig och slingrig slinga där man passerar Mickelinas slott och som avslutas vid Mickelinas skidkyrkogård. Där har hon samlat ihop skidor och stavar som hon har hittat på våren.
  • Gruvgången – Träbyggd gruvgång, likt en tunnel, som du åker skidor igenom.  
  • Glidarbacken – Belyst barnbacke med knapplift där vi anordnar tävlingar och erbjuder enklare parkåkning i form av byggda features. Här finns bra förutsättningar för nybörjare att testa åkning med lite mer lutning än den i Lillramisbacken.