Mickelinas värld i sommar fylld med äventyr

Sommaren i Ramundberget är fylld med äventyr och roliga aktiviteter för de små. Mickelina har samlat sina bästa tips på saker att se, göra och uppleva tillsammans i och runt Ramundberget.

Mickelinas värld är en samling roliga aktiviteter och platser för de små att se och göra i Ramundberget. I sommar finns det massor att upptäcka både på fjället och i dalen, alltifrån vandring, cykling till lek och skoj! 

 

Mickelinas värld på fjället och i dalen


Lillramis

Området förvandlas till en mysig cykelpark för våra yngsta gäster. Här finns det en väldigt lätt flowtrail med sin egna rullbandslift, som till och med innehåller en magisk matta! Ta liften upp och cykla ner på en rolig bana som är lämpad för de små som vill utvecklas och lära sig att cykla på leder. Det finnas även en teknikbana med olika teknikhinder för att träna upp balans och teknik. 

Behöver man energipåfyllning så finns grillplats nedanför Lillramisbacken. 

Äventyr för de små

På fjället finns det massor av äventyr för de små!

Mickelinas vandringsled är en fin stig som börjar från toppen av liften uppe på fjället, perfekt för små ben som inte vill gå uppför berget, ta liften upp och gå ner.

Här vandrar ni ca 3 km nedför fjället och möter djuren, naturen och historien. Vandringen passerar bl.a. Mickelinas hus och Kvarnbäcksfallet där det finns ett vattenfall med möjlighet till bad och lek. Här finns även en linbana och mysig grillplats. Upptäck också Mummel och rabarber, en rolig skogsbana med djursafari med fina träfigurer. Här kan ni lära er mer om de djur som finns i omgivningarna kring Ramundberget.

Vill ni lära er än mer om historien och utforska en fäbodvall rekommenderar vi en tur till Bockhammarsvallen. Denna tur är en av Mickelinas favoritvandringsleder och startar vid toppen av Fjällgårdsbanan. När du kommer fram möts du av lämningarna ifrån en fäbodvall som ligger invid en mysig tjärn och härliga klippor att klättra på. En vacker tur som är skyltad och lagom lång för att passa även små fjällvandrare.

 

Lek och skoj

Utanför Fjällgården har Mickelina skapat en lekplats. Här finns fotboll, gungor, studsmatta, badminton, balanscyklar och mycket annat!

Vill ni gå på upptäcktsfärd ute i naturen så rekommenderar vi ett besök i vårt naturbibliotek! Här finns sysselsättning för både stora och små. Orientering för barnen, svamp- och blomvandring, fjärilshåv för utflykten eller naturbingo. Allt oavsett väder!

För att inte missa något som händer i Ramundberget, följ gärna med på Händer i Ramundberget.