Offpiståkare på skidor i Ramundberget

Sveriges bästa... hedrande utmärkelser

Är du sugen på utförsåkning i vinter så är ett hett tips att besöka Ramundberget. Freerides läsare har gett oss utmärkelsen som Sveriges andra bästa offpistberg och lyfter Helags som andra bästa område för toppturer.

Tidigare utsågs fjälldestinationen också tillsammans med övriga anläggningar i området dessutom till tredje bästa skidort i landet. 

Ramundberget är känt för att vara snösäkert och ha bra förutsättningar för härlig skid- och brädåkning utför och dessutom lättillgänglig offpist och fina möjligheter för toppturer.

 

Snörekord

Vintersäsongen 2019/2020 kom det mycket snö tidigt som låg kvar och dessutom fylldes på med jämna mellanrum. 2 mars 2020 mättes snödjupet på mätstationen till 200 centimeter. 8 maj slogs nytt snörekord med hela 237 centimeters snödjup. Det gamla rekordet på 217 centimeter var från 8 maj 1997. 

 

Sveriges bästa skidort och Sveriges bästa offpistberg

Tidigare i år blev det klart att Freerideläsarna gillar skidåkningen i Ramundberget och hos grannarna i de närliggande byarna inom området Funäsfjällen så mycket att det räckte till en tredjeplats i omröstningen om Sveriges bästa skidort och en andraplats som Sveriges bästa offpistberg. 

Så här skriver Freeride om omröstningar och utmärkelserna Sveriges bästa

 

Helags - andra bästa topptursområde

Freerides läsare har även röstat fram Sveriges bästa topptursområde 2019/2020 och det är glädjande att vår granne Helagsfjället kommer på andra plats, ett populärt fjällmassiv bland Ramundbergets gäster, både sommar och vintertid. Anta utmaningen bestig fem toppar och få Ramundberget fem-toppar-märke.

 

Åkglädje - andra bästa offpistberg

I Ramundbergets anordnas under vintersäsongen flera populära aktiviteter med åkglädje i fokus. Vad sägs som skotertolkning - tolka upp på fjället efter skoter och åk ned på egen hand. Skoterguiden hittar skön offpiståkning i lössnö att njuta av. Det finns också guidade toppturer i olika svårighetsgrader utifrån vana och erfarenhet. 

Osthang är Ramundbergets mest populära offpistområde, med snowboardbutik och skönt häng i caféet. När det snöat extra mycket öppnar Osthangliften en halvtimme före de andra liftarna i området och ger möjlighet till härlig åkning i orörd snö, Early bird- när det dumpat, är något ingen vill missa. 

 

Flera utmärkelser tidigare år

Även tidigare har Ramundberget fått utmärkelser av Freerides läsare 

 

Nyheten publicerades 20200729, uppdaterad 20200831