Boendeinformation vid vägs ände

Välkommen till Ramundberget. Här finns information om olika boenden, tider för incheckning och utcheckning, sådant som är bra att veta under vistelsen och övrig information på plats.

Ankomst och avresa

Vinter

Incheckning sker tidigast 16.00 i receptionen i Gästservice, vid Fjällgårdstorget i Ramundbergets bykärna.

Vid in-/utcheckning utanför våra öppettider hämtas nyckel i det låsta kodskåpet utanför entrén till Gästservice.

 

Miljöstation och sophantering    

För att ta hand om den unika fjällmiljön visar vi hänsyn till naturen och alla gäster och besökare ska hand om de egna soporna i dalgången, längs vägar och på fjället. 

Här sorteras sopor i brännbart i containrar i boendeområdena. Källsortering för glas, metall, pappersförpackningar, tidningar, plastförpackningar samt batteriholk i miljöstationen finns vid området Skarsvallen. Tänk på att du är mitt i naturen och här vinns bilda djur så lämna inte sopor stående utomhus.

Vid boendeområdet Skarsvallen (200 meter österut på vänster sida vägen från Fjällgårdstorget/200 meter före Fjällgårdstorget på höger sida av vägen) finns en miljöstation för källsortering. Här finns också avsedd plats för aska från kaminer/öppna spisar.


Containrar för brännbara sopor i respektive boendeområde

Västhang: vid vändplanen strax efter barnens skid- och lekområde Lillramis eller vid skoterparkeringen längre ner vid vägens slut.
Fjällängen och Gruvgården: vid vägen upp emot Gruvgårdens område, containern står på vänster sida i början av området.
Skarsvallen: containern på parkeringen vid Skarsvallen (100 meter från miljöstationen mot Ljusnan).
Osthangsbyn och Kvarnbäcksbyn: container längs på-/avfarten till stora vägen.
Campingen: container nedanför campingens servicehus.

Parkering

Det finns parkeringar till alla boenden, antingen direkt i anslutning eller på anvisad plats. Vi ber om att respektera andra parkeringar och inte använda grannens eller andra gästers parkeringar. 

Tänk på att hålla vägar framkomliga för utryckningsfordon och underhåll

 

Kontakta oss för frågor

Reception Gästservice + 46 684-66 88 02

Bokning + 46 684 -66 88 00

 
Öppettider

Öppettiderna inom fjälldestinationen varierar beroende på säsong, se öppettiderna för de olika funktionerna här

 

Ankomst och avresa

Sommar

Sommaren 2020 är särskilt anpassad till att undvika köbildning och trängsel därför är Gästservice reception med in- och utcheckning anpassad till självbetjäning. 

 

Incheckning från kl. 16.00 i lägenhet/stuga

Utanför högra entrén till huset där Gästservice samt restaurang Grytan kök och bar finns, finns en manuell box för incheckning. Kod till boxen skickas i ett sms på ankomstdagen när boendet är klart för incheckning. Där hämtas kuvert markerat med namn på bokat boende och bokningsnummer, där finns nycklar och övrig information.

Gästservice är bemannad under dagtid för de som har frågor eller behöver personlig service – använd ingången i vänstra entrén, observera att bara en i sällskapet bör gå in samtidigt.

 

Utcheckning senast kl 10.00 från lägenhet/stuga
Lämna nycklar i den röda brevlådan vid Gästservice huvudentré, vänstra ingången.

 

För dig som bokat campingplats/ställplats
Manuell incheckning gäller, görs vid vänstra entrén i huset Gästservice/Grytan kök och bar. Läs mer om hur det fungerar på campingen