Fira påsk Med kvällsåkning

Upplev härliga påsken i Ramundberget! Njut av de långa ljusa skiddagar med kvällsöppet i liften alla dagar, extra roliga utomhusaktiviteter, god mat och mysiga fikastunder. Här finns information om vad som händer hos oss i påsk.

Kvällsöppet i liften till 18:00 och 20:00

Få mer tid i backen! Under påskveckan har vi förlängt öppet i utvalda liftar - Fjällgårdsbanan, Solliften och Lillramis. Vi njuter av ljuset och håller öppet till 18:00 och 20:00 mellan 1-9 april för att maxa skidåkningen, för specifika dagar och tider se öppettider. Ett tips är att på förmiddagen testa våra fina längdspår och på eftermiddagen njuta av härlig skidåkning i backen.

Vill du åka längd på högfjället så rekommenderar vi ett besök till Ösjöstugan! Ta liften upp på fjället och skida ca 3 km. Passa på att unna dig en våffla väl framme i stugan (har du tur så är även grillen tänd). Se öppettider på Ösjöstugans Facebooksida.

Njut även av god mat utomhus under kvällsåkningen! Terrassen, Grytans uteservering, har kvällsöppet under alla dagar när vädret tillåter, perfekt ställe att äta något gott i eftermiddagssolen. Restaurang Tusen tänder utomhusgrillen om vädret tillåter under vissa kvällar. 

 

Händer i backen under kvällen

Under kvällen kör vi tävlingar i storslalom på tid eller för att utmana varandra. Banan sitter uppe mellan 16:00 - 18:00 utvalda dagar. Skidskolepersonalen på plats håller i tidtagning och stöttning.  Eller var med på parkintroduktion med våra instruktörer som finns tillgänglinga i parken för coaching och härligt umgänge, vi kör mellan 16:00 - 18:00 på utvalda dagar. Se kalender för mer information. 

 

Ät gott ute och inne

På Grytan kök och bar serveras bra mat som passar alla i sällskapet och hela familjen, lunch, middag och gott fika för besökare på fjället och i dalgången.

Önskar ni mer tid för varandra i ert boende, boka take-away eller varför inte Kvällskassen- köp med en matkasse som vi förberett och färdigställ själva i stugan eller lägenheten när det passar er. Boka bord, take away och Kvällskassen direkt på hemsidan.

I år finns extra möjlighet att något snabbt att äta utomhus. Förutom fler backnära restaurangenheter har vi också utökat med fler grillplatser för er som vill mysa till det med egen matsäck. I Lillramis finns också ett tipi-tält med möjlighet att äta medhavd matsäck.

 

Gratis skidtest och rea på Topsport

Topsportbutiken har även förlängda öppettider. Missa inte heller rean som pågår med upp till 50% rabatt i butiken och fina priser på test och demoutrustning. Torsdagen den 1 april kör vi gratis skidtest mellan 18:00 - 20:00 utanför Topsport i Ramundberget eller prova på att söka med transciver tillsammans med Topsports guider den 5/4. 

Topsport erbjuder även minnesvärda upplevelser och aktiviteter som till exempel toppturer för både nybörjare och erfarna, längdclinics inom både skate och classics och skotertolkning. Se kalender för mer information.

 

Barnen och Mickelina

Vår maskot Mickelina och hennes vänner har planerat en hel vecka fullproppad med massor av roliga utmaningar och tävlingar till alla barn. Samla ihop bostäver i Mickelina skogen, gå på tipspromenad och delta i en jakt på påskägg! Det finns aktiviteter med en blandning mellan alpint, längd, lek och bus. Se kalender för mer information om aktiviteter. 

Mickelina och hennes vänner är väldigt busiga och påhittiga, missa inget! Håll därför utkik på vår Instagram @ramundberget_på_plats för fler spännande upptåg! Sugen på att åka längd? Ta en runda i Mickelinas skidspår och teknikbana, som ligger nedanför hotellet.

 

Mer information

  • Aktiviteter dag för dag finns i kalendern.
  • Öppettider för funktioner och service i Ramundberget.
  • Missa inget! Följ Instagramkontot @ramundberget_pa_plats där lägger vi upp snabba tips, aktuell information om dagens mat och veckans aktiviteter.