Ramundberget lockar träningsgrupper

90 ungdomar från Jämtland-Härjedalens skidförbund är på träningsläger i Ramundberget. Med träningsmöjligheterna i direkt anslutning till boendet skapas en unik lägerupplevelse.

Lägret anordnas av Jämtland-Härjedalens skidförbund och Funäsdalens IF,  27-28 september 2019, som tillsammans med Ramundberget skapat en unik lägerupplevelse med träningsmöjligheterna utanför dörren och möjlighet till social gemenskap i kombination med upplevelser i fjällmiljö. 

– Att skidförbundet kan ha det här stora lägret för två åldersgrupper samtidigt, 13-14 och 15-16-åringar, och med det här upplägget är så roligt. Ramundberget gör det unikt genom att se till att vi får de bästa förutsättningarna. Vi bor på under samma tak med tillgång till bra sällskapsytor och träningspassen börjar utanför dörren, säger Jonas Lindqvist, aktiv tränare i Funäsdalens IF.

Ramundberget har lång erfarenhet av att ta emot träningsgrupper på olika nivåer och även elitåkare på försäsongsträning, både alpint och längd.

– Det är extra roligt att vi tillsammans med Funäsdalens IF har kunnat erbjuda Jämtland Härjedalens skidförbunds ungdomar bra förutsättningar för deras läger och kan träningsmöjligheter med bra boendealternativ och övrig kringservice, säger Lena Tusås försäljnings- och marknadschef i Ramundberget.

Att ta emot träningsgrupper på olika nivåer är viktigt för oss och hela området i Funäsfjällen. Det stärker även dalgången Bruksvallarna och Ramundberget som längddestination,