Sommartips för familjer

Fjällen är det bästa äventyrslandet för barn och hela familjen. Välj och vraka, ut och njut.

Missa inget som händer på plats i Ramundberget, besök kalendern

Lek och spel utomhus

Kring Fjällgårdstorget laddar vi upp med olika lek- och spelytor för barnen utomhus. Här kan ni:

  • Hoppa studsmatta.
  • Spela fotboll
  • Spela badminton
  • Gunga
  • Bygga ett sandslott i sandlådan

Hinderbana

Tävla mot dig själv eller en kompis i en bana som ställer krav på styrka, snabbhet, kondition, mod och smidighet. Nedanför hotellet och pistmaskinsgaraget i slänten upp mot skogen intill golfbanan finns hinderbanan. Här finns också Mickelinas borg.

Pumptrack

Utanför hotell Fjällgården finns en pumptrack. Ta dig runt utan att trampa – det räcker med att pumpa och utnyttja variationerna i banan. En kul utmaning för ben och balans! Banan passar både stora och små cyklister. Fri entré och öppet dygnet runt.

Teknikbanan - skills area

Här finns en samling tekniska utmaningar, du kan exempelvis öva att cykla på spång, hoppa över små hinder och cykla på skrå. Ett perfekt ställe att slipa teknik och balans för att känna dig tryggare på sadeln i fjällterräng. Fri entré och öppet dygnet runt. 

Bada eller vada

Ljusnan slingrar sig lockande fram i Ramundbergets fjälldal. Ta en svalkande dopp, eller vada över.

Sugen på att bada i vattenfall? Det finns flera att välja bland beroende på hur långt ni vill vandra för att nå dit, Kvarnbäckfallet ligger nära bykärnan. 

Fäbodtur till Bockhammarvallen

Turen till Bockhammarvallen är en av maskoten Mickelinas favoritvandringsleder. Från toppen av Fjällgårdsbanan går leden till lämningarna av en gammal fäbodvall precis intill en liten tjärn. En vacker tur som är väl skyltad, lagom lång för att passa även små fjällvandrare – och med Härjedalens historia ständigt närvarande.

Maskoten Mickelinas vandringsled

Mickelinas stora stolthet sommartid! Ta Fjällgårdsbanan till toppen och gå de cirka 2 kilometer ned. Här möter du djuren, naturen och historien under en fin vandring förbi vattenfall, Mickelinas hus och en spännande linbana.

Paddla kanot på Ljusnan

Upplev fjällnaturen i kanot på Ljusnan. Hyr kanot på Topsport i Funäsdalen (en kanot rymmer två vuxna och två barn) och njut av en enkel dagstur på lätt strömmande vatten. 

Klättring på Funäsdalsberget

Klättra via ferrata på Funäsdalsberget är ett självklart val av aktivitet för familjer. Brant, högt och spännande. Iförd klättersele och hjälm klättar du själv brantaste delen på Funäsdalsberget upp till toppstugan. Turen tar ett par timmar. Hyr sele på Topsport i Funäsdalen och få en genomgång av personalen.

Barnens lekvärld Källar’n (Stängt sommaren 2021)

På hotell Fjällgårdens nedervåning har fjället i miniatyr byggts upp. Här kan du hälsa på i maskoten Mickelinas gryt, köra lift, vara lanthandlare eller klättra på den finfina pistmaskinen. Det finns även pingisbord, fusbal och airhockey-bord.