Sommar vid vägs ände ut och njut

Omgiven underbara vyer och vacker natur finns förutsättningarna för en härlig aktiv sommar i fjällen. Välkomna till vägs ände i sommar!

En sommarsemester vid vägs ände i Ramundberget innebär stora möjligheter för aktiviteter och äventyr. Det är också lika mycket en källa till avslappning och njutning i härlig natur. Här finns aktiviteter för erfarna fjällbesökare likaväl som för nybörjare och det bästa av allt är att det finns något för alla åldrar. 

Mycket går att göra på egen hand men det finns också anordnade aktiviteter som går att boka när det närmar sig säsongen.

Ta del av våra tips och  inspireras till en aktiv och härlig sommar bland riktiga fjäll.
 

Cykelpark på fjället och i dalen

Cykla mountainbike nedför de maskingrävda lederna i flytstigarna eller cykla på stigar på fjället eller i dalen. Du tar dig upp på fjället med stolliften Fjällgårdsbanan. Är du inte van att åka lift med cykel så får du hjälp av liftpersonalen.

Både i Ramundberget och närliggande byar inom Funäsfjällen finns vägar och stigar för olika slags cykling att välja bland.
Läs mer om cykling i Ramundberget och området Funäsfjällen >>

Vandra

Med utgångpunkt i Ramundberget finns flera korta och längre vandringar, som passar både stora, små såväl som nybörjare och mer erfarna vandrare.

Har du aldrig varit här tidigare och kanske inte vandrat så mycket så är Guldturer är särskilt utmärkta och markerade leder för att underlätta att hitta fina vandringar som tar dig till riktiga fjällupplevelser. Det finns olika turer beroende på hur långt du vill gå. Många Guldturer utgår från Ramundberget och vill du vidga dina vyer så  finns fler i grannbyarna inom området Funäsfjällen. 

Tips på vandringar i och kring Ramundberget >>
Mickelinas vandringsled, en lagom utmaning och äventyr för barn >>

Klättra

Topsport i Funäsdalen hyr ut utrustning för klättring på klätterleden, via ferrata, på Funäsdalsberget. Hos dem får du också en genomgång för att klättra på egen hand.

Läs mer om via ferrata på Funäsdalsberget >>

Paddla kanot

För den som inte paddlat så mycket tidigare rekommenderar vi Korta Ljusnanturen. Är du mer van och har mer tid kanske långa Ljusnanturen lockar. 

Läs mer om paddling i Ljusnan >>

Det går också att hyra Stand up paddelboard hos Topsport i Funäsdalen och paddla någon av Ljusnanturerna eller på något annat fjällvatten.

Den mer äventyrliga och erfarna paddlaren kanske lockas mer av utmaningen som ett paddlingsäventyr på i Rogens naturreservat >>

Fler tips på aktiviteter

Golf, pay and play >>
Naturbiblioteket >>
Bada >>
Fiske i fjällvatten >>
Ridturer på islandshästar >>
Anta utmaningen, bestig fem toppar >>

 

Missa inget 

Vi fyller på med bokningsbara aktiviteter och information ju närmare sommarsäsongen vi kommer. Håll dig uppdaterad om nyheter, inspiration och erbjudanden, följ oss på sociala medier. Vi finns på Facebook och Instagram.

 

Sommar- och höstsäsong 2021

 2 juli - 8 aug

mån-sö

Anläggningen öppen

9 aug - 29 aug

mån-tors
fre - sö

Öppet för självhushåll
Anläggningen öppen

30 aug - 30 nov

mån-sö

Öppet för självhushåll