Cykelkarta med flyt och vyer

Här finns cykling med variation- utforska cykelparken med skönt flyt nedför berget i flowtrailet eller cykla på stigarna på fjället. Njut samtidigt av vackra vyer över fjällvärlden.

Ramundbergets cykelpark erbjuder liftburen mountainbikecykling, stigcykling och flowtrail.
Klicka på kartan för att se fullt format. 

 

 

Färger och svårighetsgrad på leder

 Gröna leder
Den gröna lederna har den enklaste svårighetsgraden och dess tydligaste karaktärsdrag är ett perfekt flyt eller "flow". Dessa är grymt roliga och passar unga som gamla, nybörjare och de med mer erfarenhet

 Blå leder
De blåa lederna ger en mer utmanande cykling som kräver mer av cyklisten. Dessa har tvärare kurvor, brantare lutning och lekfulla kullar, vilket kräver lite mer trampande och teknisk förmåga. De blå lederna rekommenderas inte för nybörjare, utan är för den som redan behärskar den gröna och önskar mer teknisk och fysisk åkning.

 Röda leder
Den röda leden, Mittåkläppen är en mycket utmanande naturstigcykling nerför berget. Den innehåller skarpa branter, lutningar och naturliga stenar som kräver fokus och teknik ifrån cyklisten. Rekommenderas för dem som vill utmanas och behärskar blåa leder utan problem och som vill ha en riktigt utmaning! 

 Orangea leder
Våra orangea leder på kartan är våra kombinerade vandring- och cykelleder för stig- och ledcykling. Dessa kräver att man trampar själv och består av naturstigar. 

Fakta

Flowtrail 10st leder i olika svårighetsgrader (se kartan) 
MTB- och stigcykling Inom området Funäsfjällen
Högsta åkhöjd 1 000 m ö h.
Högsta fallhöjd 300 m
Pumptrack Framför hotell Fjällgården
Tusens teknikområde 10.000 m² teknikbanor