vy över Ramundbergets dalgång

Bo i stuga och lägenhet bra att veta

För att din vistelse ska bli så smidig som möjligt har vi samlat vanliga frågor för er som bor i lägenhet eller stuga i Ramundberget.

Fel i lägenheten

Kontakta Gästservice omgående vid ankomst om något saknas, är trasigt om boendet är ostädat, senast kl. 11.00 dagen efter ankomst. Anmäl oförutsedda fel direkt under din vistelse, se Gästservice öppettider.
Utanför ordinarie öppettider anmäls akuta problem till nattjouren. Numret finns i ditt ankomskuvert.

För allas trivsel 

  • Det råder förbud mot alkoholförtäring på allmänna platser samt drogförbud på hela anläggningen.
  • Nattro skall råda 23.00 - 07.00. Mellan dessa tider ska även volym på tv och stereo hållas låg. Oväsen, särskilt nattetid   samt åverkan eller skadegörelse kan leda till omedelbar avhysning. Vid eventuell störning: kontakta nattjouren.
  • Ni som gäster har förbundit er till våra bokningsregler under vistelsen, vi rekommenderar er därför att ta del av dessa. 

Allergi

Inga av våra boenden är allergisanerade.

Avfall och källsortering

Alla gäster ansvar för att ta hand om sitt avfall och källsortera på anvisade platser. Se boendekartan för närmsta plats för att slänga hushållssopor. Vid Skarsvallen finns källsortering.  

Bastu 

Bastuaggregatet styr du med timer, var uppmärksam så att du inte vrider det för långt. Alla bastuaggregat är försedda med ett överhettningsskydd som slår ifrån om gradantalet blir för högt. På vissa aggregat finns en synlig återställningsknapp.

Djur 

Är välkomna i djurtillåtna boenden, vänligen respektera djurförbudet i övriga. Överträdelse debiteras.

Diskmaskin 

Om diskmaskinen läcker ut vatten, kontrollera att slangen under diskhon har en låsning så att vattnet vänder, och inte leder direkt ned i diskmaskinen.

El

Om en säkring har gått, kontrollera att knapparna i säkringsskåpet är uppslagna. I annat fall kontakta Gästservice.

Internet

För de boenden som har anslutning i sitt boende finns inloggningsuppgifter på husnyckeln eller i boendet.

Parkering

Parkeringsplats finns direkt i anslutning till boendet eller på anvisad plats. Respektera andras parkeringar och tänk på att hålla vägar framkomliga för utryckningsfordon.

Rökförbud

Allt vårt boende är rökfritt. Överträdelse debiteras.

Spis 

Vissa av våra spisar har ett barnlås som hindrar spisen från att bli varm. För att aktivera, dra vredet till off-läge. För att avaktivera igen, vrid tillbaka till 0.

Torkskåp

Många torkskåp har ett överhettningsskydd. Har det aktiverats måste skåpet hållas avstängt (alla vred i botten) i 10 minuter innan det går att starta igen.

Tv

Utbudet av kanaler kan variera, som lägst visas basutbudet. Visas inga kanaler kan det hjälpa att starta om och dra ur elkontakten till tv och digitalbox.

Tvätt och tork

Fjällgården har ett tvättrum med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp för eget bruk. Bokas i Fjällgårdens reception.

Vattenberedare

För miljön och för er skull ber vi er att hushålla med varmvattnet. Storleken på varmvattenberedare varierar i lägenheterna och därför kan varmvattnet tillfälligt ta slut vid stor åtgång. Om så skulle ske, kontrollera att beredaren är påslagen och avvakta någon timme.

Värme

Bostäder med golvvärme styrs olika men vanligt är att man styr gradantalet från en display (ofta placerad på en hallvägg / i varje rum) alternativt genom en brytare intill säkringsskåpet som ska stå på högvärme.

Öppen spis/kamin

Om skorstenen är kall kan det ta längre tid att få eld i brasan. Börja med att elda tidningspapper och mindre träpinnar så att skorstenen värms upp. Vid hårt väder kan det ryka in. Aska töms i avsedda kärl vid återvinningsstationen.