Mat och fart i Ramundberget

Gratis matlagningskurs för ungdomar

Välkommen att avsluta sommarlovet med några riktigt roliga dagar där vi kombinerar matlagning och kul aktiviteter uppe i Ramundberget.

 

Vi lär oss laga mat med Härjedalens specialiteter tillsammans med Nicklas Landgren, kökschef på Mor Britas med mångårig erfarenhet inom restaurangbranschen.

Dagarna varvas med teori och praktik då vi tillsammans lagar vår lunch och lättare tilltugg. Under dessa dagar får man också möjlighet att testa på aktiviteter såsom fiske och cykling på fjället.

Kursen vänder sig till aktiva matglada barn som vill lära sig grunderna inom hållbar matlagning. De kommer lära sig de viktigaste teknikerna i köket och få en bra kännedom om våra inhemska lokala råvaror och vad man kan göra med dem.

Målet med kursen är att få upp ungdomarnas ögon för matlagning och inspireras till att själva laga mat till familjen, vilket stärker självkänslan och underlättar vardagspusslet för föräldrar. Vi vill även inspirera till att ta till vara på alla de roliga möjligheter till fysisk aktivitet som vi har här i närområdet.

Inga förkunskaper krävs och kursen är för ungdomar födda 2011 och uppåt. All sportutrustning finns att låna på Topsport.

 

När
När: 17-19 augusti (v. 33), 3 dagar
Tid: 9:00-15:00

 

Pris 
Gratis

 

Transport
Ta egen bil till hotell Fjällgården, Ramundberget. Vi möts på restaurang Mor Britas kl 9:00.
Busstransport till och från Ramundberget från Topsport Funäsdalen finnes.

Avgångstid Funäsdalen: 8:30
Avgångstid Ramundberget: 15:30

 

För vem
Alla födda 2011 och tidigare är välkomna.

 

Hur anmäler jag mig?
Kursen är gratis och det är först till kvarn som gäller. Du anmäler dig  HÄR  tillsammans med en kort motivering. Har du några frågor kring kursupplägget? Skicka ett mail till linda.joner@ramundberget.se
Sista anmälningsdag är 7 aug 2022.

 

Boende
Ta del av specialerbjudande för kursdeltagare och låt hela familjen vara på plats under kursen.
Bo på hotell Fjällgården under kursen och ha även möjligheten att stanna kvar över helgen. Boendet är gratis för barn på kursen och rabatterat med 20% för medföljande vuxna. Boka boendet hos bokning@ramundberget.se

Matlagningskurs-05_web.jpg
DSC_4836_puff matlagningskurs.jpg
Matlagningskurs-03_web.jpg
Matlagningskurs-26_web.jpg