Detta händer i jul i Ramundberget

Julen är en favorithögtid i Ramundberget. Hela området smyckas med mysig julbelysning, pyntade granar, brasorna knastrar i kaminen och den vita snön, klara stjärnhimlen och tystnaden med vildmarken runt hörnet är en helt magisk kombination.

Hos oss har du allting nära – till skidbacken, lanthandel, restauranger, sportbutik och fjällmassiven. Du behöver således inte spendera din tid på planering utan här kan du njuta fullt ut av att umgås med din familj.


För er som bor i lägenhet och stuga har ni möjlighet att boka en julgran! Ta med det ni vill dekorera den med så ordnar vi resten. Kontakta: bokning@ramundberget.se för bokning.

Få hembesök av en tomte som delar ut julklapparna på julafton – något som barnen garanterat uppskattar. Kontakta: bokning@ramundberget.se för bokning. Självklart följer vi folkhälsomyndighetens riktlinjer, detta kan således komma att ändras beroende på de restriktioner som finns vid tillfället.

Afterski

Under utvalda dagar kommer vi ha afterski på Grytan kök & bar med liveband och trubadur! Se aktivitetskalender för tid och datum. Kalendern uppdateras löpande.

Förlängt öppet i liften

Maxa din skidåkning i jul! Vi har förlängt öppet i liften utvalda dagar under julveckan! 
Vid förlängt öppet går Stjärnliften, Glidarliften och Lillramisliften.

23 dec tors 9-18
26 dec 9-18
28 dec tis 9-18
30 dec tors 9-18

Mat & Fika

Njut av matupplevelser i flertalet restauranger och caféer, från trerättersmiddagar till våfflor, både för stora som små, uppe på fjället och i dalen. På Mor Britas dukas det upp Nyårssupé och Grytan Kök & Bar dukas det upp klassiskt julbord och julmiddag av kvalitativa råvaror med inslag från lokala producenter

 

Julbord Mor Britas restaurang, Ramundberget

Julbord på Mor Britas

Vi dukar upp vårt härliga julbord på klassiska Fjällgården från kl 14.30.
Bordsbokning är möjlig tre månader innan aktuellt datum. 

Tiderna mellan 16.30 - 18.30 är reserverade för Fjällgårdens boendegäster. Vi har inte möjlighet att ta emot bokningar för de sittningarna i dagsläget.

Bord bokas på hemsidan, gå in på boka bord, välj sittning och ange sedan hur många vuxna respektive barn ni är i sällskapet. 

Grytan Kök och Bar serveras också julbord med sittning från 17.30 – 22.00.

 

Julbord på Grytan

På Grytan dukar vi upp för jubord 17.30 på Julafton. Boka gärna bord här. För sällskap över 12 personer vänligen maila till restaurang.grytan@ramundberget.se

Julbordsmaten lagas gemensamt av kockarna från Mor Britas och Grytan. På julbordet hittar ni mycket lokala produkter från våra grannar i området samt många andra egenlagade rätter.

 

 

Mor Britas julinspirerade delikatesslåda

I samarbete med Bruksvallarnas rökeri kommer det finnas möjlighet att beställa hem Mor Britas julinspirerade delikatesslåda. En välfylld låda med godsaker som räcker till en buffé för 4-6 personer. Lådan innehåller bl.a potatis, rökt och gravad röding, 3 sorters sill, korvar, rökt renkött, griljerad vildsvinskinka, köttbullar och ostar. Pris: 1 895:- 

Gäller under 22/12 - 9/1 2022. Förbeställ minst 2 dagar innan. Bokning sker nedan under "boka bord".

 

Barnen och Mickelina

Mickelina och hennes vänner har planerat en hel vecka fullproppad med massor av roliga utmaningar och tävlingar till alla barn. En blandning mellan alpint, snowracer, längd, lek och bus. Mickelina och tomten kommer och hälsar på vid Lillramis för julmys och julbus. Håll utkik i aktivitetskalendern som uppdateras löpande och på Instagram @ramundberget_på-plats för fler spännande upptåg!

Vi har även preparerade längdspår för de små! Mickelinas skidspår och teknikbana ligger beläget alldeles nedanför hotellet, perfekt för att testa på längdåkning. Utrustning finns och hyra på Topsport.

Julklappstips

Vet du inte vad du ska ge bort i julklapp? Ge bort en upplevelse! Kanske en prova på topptur, en längdlektion eller snöskovandring? Läs mer om våra aktiviteter och boka här.

Våra sportbutiker Topsport har laddat med julklappar i Ramundberget, Osthang, Bruksvallarna och Funäsdalen. Stort utbud utav kläder och utrustning för skidåkning och friluftsliv. Alla butiker har öppet och även på julafton.

 

Skidskola och skidlektioner

Passa på att utveckla din skidåkning, boka skidskola eller privata skidlektioner för barn, ungdomar och vuxna på alla nivåer.

 

Missa inget på plats! För dagsaktuell information om öppettider, menyer och vad som händer på plats följ instagramkontot @ramundberget_på_plats