Cykelnyheter Sommaren 2021

Det händer mycket just nu vid vägs ände med många roliga nyheter i vår cykelpark! Det har byggts nya teknikområden och cykelleder för både stora och små.

Nya teknikområden

Nytt för i år är två helt nya teknikområden. Lillramis har fått en egen cykelpark för våra yngre gäster och vid Restaurang Tusen byggs ett 10 000  stort teknikområde.

Lillramis teknikbana

Lillramis har förvandlats till en mysig cykelpark för våra yngsta gäster! I cykelparken finns en väldigt lätt flowtrail med sin egna rullbandslift i form av en magisk matta. Här kan man ta liften upp och cykla ner på en rolig bana som är lämpad för våra yngsta cyklister som vill utvecklas och lära sig att cykla på led. Det finns även en teknikbana med 7 olika hinder för att träna upp balans och teknik. Lillramis café håller öppet hela sommaren och här finns även annan sysselsättning för barn i form av gungor och studsmatta.

Tusens Teknikområde

I anslutning till Restaurang Tusen så byggs ett 10 000  stort teknikområde med roliga teknikbanor i olika svårighetsgrad. Ta liften Fjällgårdsbanan upp och sväng ner mot Tusen för att hitta hit. Det finns både möjligheter att prova på olika hopp och testa skarpa kurvor. Kanske blir det Sveriges vackraste teknikområde då det är fantastiskt beläget ovan trädgräns, bland fjällbjörkar och med utsikt över snöklädda toppar. Större delen av teknikområdet öppnar upp denna sommar och kommer vara helt färdigställt inför sommaren 2022. Vid energipåfyllnad i form av mat eller fika är det bara att ta en paus och gå in på Restaurang Tusen.

 

Nya cykelleder

Vi öppnar upp tre helt nya cykelleder i vår cykelpark! 

Skarsfallet

Skarsfallet är en avancerad blå cykelled med mindre hopp och träkonstruktioner, samt en hel del sköna slalomkurvor. Ta Fjällgårdsbanan upp och börja med att följa leden Helagsflytet för att sedan göra en avstickare till Skarsfallet. Perfekt för dig som vill utmana dig lite mer! Du som känner att de gröna lederna börjar kännas för bekväma borde testa Skarsfallet, det är en bra led för att fortsätta sin utveckling i cyklingen framåt.

Lillskarven

Den här leden väntar vi med spänning på, den öppnar under sommarsäsongen 2021. Det kommer bli en grön led där sträckan är lite längre. Leden kommer att slingra sig mycket upp och ner i skogen, men i en lättsam terräng, och kommer så småningom ner vid området vid Osthangsliftens dalstation.

Storskarven

Öppnar också under sommaren 2021! Denna cykelled är en rolig avstickare från Helagsflytet där terrängen är något brantare, men det är fortfarande en grön led. Terrängen påverkar inte svårighetsgraden på leden då man i stället har byggt den med många härliga svängar. Perfekt att träna på för att hitta det där härliga flytet i backen!